Mandulás csoki
Összetevők
-3360g étcsokoládé
-3/4 csésze egész mandula
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília
- 1 csomag kis fólia (vagy papír) csészék az édességnek
- Dupla vízforraló(nem baj, ha nem tudod, mi az...). Ha nincs, akkor készítheszt egyetegy vízzel teli mély serpenyővel és egy üveg, vagy alumínium tállal.Töltsd meg a serpenyő 3/4-t vízzel, rakd a tálat a serpenyő közepébe és tartsd a vizet forrón, de ne forrjon.
Leírás
1. Szórd ki az összes mandulát egy serpenyőre és helyezd el egy meleg (77-93 °C). Hagyd őket pirulni, amíg aromássá nem válnak.
2. Öntsd az összes csokoládét dupla vízforraló táljába. Add hozzá az olajat, a sót és a vaníliát, és engedd, hogy a csokoládé ekezdjen olvadni. Alkalmanként keverjük meg.
3. Fogj 1/4 csészényit a mandulákból és daraboljuk össze őket.. Amint a csokoládé teljesen elolvadt, add hozzá a feldarabolt mandulát és keverd az egészet össze.
4. Vedd elő az összes csomagaló( csészé)t, amire szükséged lesz és kezdd el kanalazni a csokoládét a csomagolókba. Kicsit rendetlenül mehet, amíg bele nem tanulsz. Miután kitöltötted a csomagolókat csokival, rakj egy vagy kettő manduladarabot a tetőre. Rakhatsz rá más díszítő dolgokat, ha szeretnéd.
5. Amint az összes csomagoló tele van, helyezd el őket a hűtőbe, hogy lehűljenek és sűrűsödjenek.
Fordította: Camil(Knt.GP)
2013. 03. 03.
|